Veere: camping De Bokkesprong en het Veerse Bos

Met de lente in zicht, het vooruitzicht naar zonnigere dagen, warmere nachten en lange weekendjes weg, is het wel eens leuk om met de kindjes te gaan kamperen. Vorig jaar gingen wij tijdens een zonnig nazomers weekend kamperen in Zeeland. 


Mini-camping De Bokkesprong

Op een uurtje rijden van Antwerpen, dichtbij het Veerse meer, vind je mini-camping De Bokkesprong. Deze kleine, kindvriendelijke camping is ideaal voor een nachtje (of twee) weg met de tent. De camping heeft enkele plaatsen voor mensen die, zoals wij, met hun tent komen, maar je kan er ook overnachten in tipi's of slaaptonnen. De tipi's zijn volledig ingericht en bieden plaats aan 4 tot 6 personen, in de slaaptonnen kan je met 4 personen overnachten. Glamping for kids, hoe geweldig is dat!!

Op de camping is er een vuurplaats, waar je 's avonds lekker bij het vuur marshmallows kan roosteren. Verder kan je op de camping ook ritjes op een pony maken of knuffelen met de konijntjes, de kindjes kunnen spelen op een klein speeltuintje. 



Wanneer je de camping helemaal doorloopt en de weide met paarden passeert, kom je in een rustig stukje bos terecht. Dit bos is eigendom van de camping. Je kan hier met gocarts over een parcours rijden of op zoek gaan naar de kabouters die hier wonen. Dit was echt een schot in de roos bij mijn 5-jarige kabouterliefhebber. Aan de rand van het bos kan je even lekker in de hangmatjes relaxen terwijl de kinderen zich uitleven.








Voor ons is dit een plekje om te onthouden, we gaan hier zeker nog terug naartoe. 

Het Veerse Bos

Op een boogscheut van camping De Bokkesprong vind je het Veerse Bos. Wil je even de benen strekken maar heb je geen zin om de auto te nemen, dan is dit ideaal. Je wandelt hier langs geulen en kreekjes, in het gebied leven veel watervogels en ook reeën zou je er af en toe kunnen zien.
Je komt er een drijvende brug tegen, waardoor je letterlijk op het water wandelt. Er is een avontuurlijke touwbrug, een trekvlot, laarzenpad (modder overal!) en een reuzenstoel. Je komt geregeld bankjes, picknicktafels en houten pontons tegen waar het heerlijk uitblazen is. 

Enkel voor dit bos zou ik niet over en weer rijden, maar ben je in de buurt dan is het wel leuk om met de kindjes hier even een wandelingetje te maken. 






In de buurt

Liefhebbers van watersport kunnen hun hartje ophalen aan het Veerse meer, je kan er bootjes huren om de kleine eilandjes te gaan ontdekken, leren surfen of gewoon lekker op het strand van het zonnetje genieten terwijl de kindjes in het water spelen.

Op een kwartiertje rijden vanaf de camping vind je het natuurgebied Oranjezon, op een klein half uurtje de Boswachterij in Westerschouwen. Allebei prachtige stukjes natuur, ideaal om eens naar toe te gaan. Zowel Oranjezon als de Boswachterij vind je ook terug op de blog.

Veere is een ideale plek voor een klein weekendje weg, of je nu op zoek bent naar natuur of avontuur, je vindt er voor elk wat wils.

Meer info:
Camping De Bokkesprong
Rijkebuurtweg 5
4354 SE Vrouwenpolder

https://www.debokkesprong.net/

Het Veerse Bos
Kraaiennestweg
Veere
https://www.vvvzeeland.nl/en/veerse-bos-en-kreken-oid151545/

Het Veerse meer
https://www.veersemeer.com/

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.