Bruggetjeswandeling in Solwaster

Wat een speciale herfstvakantie was dit toch. We konden niet naar het buitenland, niet met familie op vakantie en de vakantieparken sloten ook hun deuren. Winkels en restaurants waren gesloten, attractieparken en dierentuinen lagen er verlaten bij. Er zat dus niet veel anders op dan de natuur in te trekken. En we waren duidelijk niet de enigen met dat plan.

Al een hele tijd stond de wandeling van de Ninglinspo op ons lijstje. Helaas werd deze wandeling afgesloten voor het grote publiek wegens het grote succes. Daarom gingen we op zoek naar een gelijkaardige wandeling die toch minder gekend is, in de hoop wat rustiger te kunnen genieten van de prachtige natuur in de Ardennen. Zo kwamen we uit bij een wandeling langs de Statte en de Sawe in Solwaster. Door ons omgedoopt tot 'de bruggetjeswandeling'. 

 
We combineerden twee bestaande wandelroutes (een stukje blauwe route en een stukje gele) zodat we zowel heen als terug langs een riviertje wandelden. De wandeling zelf is ongeveer 6,7 km, maar je bent toch makkelijke enkele uurtjes onderweg als je een kind bij hebt. Je wandelt bijna de hele tijd langs de rivieroever en klautert zowel heen als terug over rotsachtige paadjes en gladde bruggetjes. Maar wat is het de moeite waard!



 
Hoeveel bruggetjes we zijn tegengekomen? We zijn de tel kwijt geraakt, maar je steekt de hele tijd de riviertjes over. Je passeert langs steile rotswanden, houten knuppelpaadjes, bruggetjes die rusten op boomstammen, ... Avontuur genoeg! Ideaal voor onze mini, die niets liever doet dan klauteren en klimmen. Deze wandeling verveelt geen seconde. Je wandelt door een ruig stukje natuur aan de rand van de Hoge Venen. Prachtige dennenbossen, goudkleurige beukenbossen, adembenemend! Je komt een prachtig watervalletje tegen, la cascade des Nutons, maar ook een metershoge rots (rocher de Bilisse) die schittert in het zonlicht. Volgens de legende wandel je door een echt kabouterbos, de waterval heeft zijn naam aan deze kleine wezens te danken. 



Halverwege de wandeling kom je een oude boswachtershut tegen waar je even kan stoppen voor een picknick. Ideaal!!



Deze wandeling komt meteen onze top 3 binnen van meest favoriete wandelingen in eigen land. Laat je verwonderen, trek je wandelschoenen aan (dit is echt een must) en waan je in een andere wereld!



De wandeling is niet toegankelijk voor buggy's of rolstoelen, kinderen dienen toch al wel geoefende stappertjes te zijn om de hele wandeling af te kunnen leggen. Ze is best pittig en loopt door een ruw landschap. Je klimt of daalt bijna de hele tijd over rotsachtige, gladde paadjes. Een verwittigd mens...

Voor een kaartje en meer info:

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/180776/wandelroute/hoge-venen-statte-sawe


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.