Gerheserheide: stoom aflaten op het multimove-pad en nadien heerlijk tot rust komen in de prachtige natuur!

Een staalblauwe hemel en een heerlijk herfstzonnetje, ideaal om de natuur in te trekken. Omdat onze vakantieplannen deze herfstvakantie in duigen zijn gevallen, plannen we wat meer daguitstapjes in. Vandaag trokken we naar de Gerheserheide in Leopoldsburg. 

Wij houden van dennenbossen en heide, maar de gebieden dichterbij huis kennen we ondertussen helemaal vanbuiten. Daarom besloten we eens een stukje verder te rijden. Bij het opzoeken zag ik dat er ook een multimove-pad en een speelbos zijn, dat leek ons de perfecte combinatie voor een dagje in de buitenlucht.

 


Je kan verschillende wandelingen maken in de Gerheserheide, wij kozen voor de wandeling van 5,5km. We vonden het er prachtig. We wandelden door mooie stukken naaldbos en langs kleine heideveldjes. Het bos was bezaaid met paddenstoelen in alle maten en kleuren. Met de paddenstoelenkaart in de hand rende Alixe van het ene exemplaar naar het andere. De tel zijn we onderweg kwijtgespeeld, het waren er te veel om te onthouden. 

 


Na de mooie wandeling hielden we even halt bij het multimove-pad. Dit is een pad dat kinderen tussen 3 en 12 jaar aan het bewegen wil zetten. Mooie uitnodigende hindernissen en speeltoestellen, de meesten gemaakt van gerecycleerd hout uit het omliggende bos. Klimmen en klauteren, rennen en springen, schommelen en zwieren, balanceren en je evenwicht bewaren, alles kwam aan bod. Het pad is ongeveer 1 km lang en is zeker ook al leuk voor de kleinste kindjes. 










 

Tegenover het multimove-pad is ook een grote speeltuin waar je lieverdjes nog meer kunnen ravotten. Er is een terras waar je iets kan drinken, maar dat was uiteraard gesloten wegens corona. 

Wat een fijne en mooie plek is dit! Er is voor ieder wat wils. Hou je van rust, dan duik je lekker het bos in. Willen je kinderen liever ravotten, dan zijn de speeltuin, het speelbos en het multimove-pad ook geweldig. Het beste van twee werelden, lijkt me. Hier komen we zeker nog eens terug!

Adres:
Gerheserheide
Grote Spechtstraat 57
Leopoldsburg


Wil je nog andere multimove-paden ontdekken? Check dan zeker deze link: https://www.natuurenbos.be/multimovepad


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.