Avonturenlint aan het fort van Mortsel

Aan fort 4 in Mortsel kunnen de kindjes zich in de natuur rondom het fort naar hartenlust uitleven. Op het pad rond het water is een avonturenlint gemaakt waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Terwijl je even geniet van het zicht over het water en de kleine eendjes bewondert, kunnen de kleinsten ravotten zoveel ze willen. 





Op het binnenplein van het fort is een klauterparcours uitgestippeld waar je het tegen elkaar kan opnemen. Het parcours werd tegenover elkaar gespiegeld zodat je met twee kan racen. Wie het eerst de toren beklommen heeft en de vlag hijst, heeft gewonnen.



Het absolute hoogtepunt hier is zeker het vlot en de vlonders over het water. Van op een tof trekvlot kan je jezelf naar de overkant van het water trekken. "Mama, mag ik nog een keertje?" Dat viel zeker in de smaak!
Nog meer avontuur nodig? Spring dan over de vlonders om de andere kant van de oever te bereiken. Maar opgelet, de vlonders kantelen heel snel. Het is een kunst om de juiste balans te vinden en geen natte voeten te halen. Het water is daar niet diep dus valt je kindje er toch af, dan kan deze vrijwel meteen weer rechtstaan. Droge kledij is misschien toch wel aangewezen. We keken eerst even de kat uit de boom en dat leerde ons dat volwassenen het doorgaans moeilijker hebben op de vlonders dan de kinderen. De papa's die de oversteek toch waagden, haalden allemaal natte schoenen. Het water gutst namelijk nogal snel over de vlonders wanneer deze kantelen. Een gewaarschuwd mens is er twee waard! 

 




Meestal hou ik niet zo van de natuur rondom de forten van Antwerpen, maar hier komen we toch zeker een keertje terug. Alixe was super enthousiast en ook wij vonden het fijn om daar even rond te wandelen. In de zomer is er een leuke zomerbar, al kunnen we daar momenteel enkel van dromen. Gelukkig zijn er genoeg leuke plekjes waar je gezellig kan picknicken.

The place to be:
Krijgsbaan 212
2640 Mortsel

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.