Paddenstoelen zoeken in de Gasthuisbossen in Sint-Katelijne-Waver

Ben je voor de komende verlengde weekends nog op zoek naar een klein wandelingetje? Even zin om de benen te strekken tussen 2 buien door of om een frisse neus te halen? Dan is dit misschien wel een leuk ommetje. 

In de Gasthuisbossen in Sint-Katelijne-Waver is een kleine kinderwandeling uitgestippeld van ongeveer 2km. Onderweg kom je mooie houten paddenstoelen tegen en hier en daar een kinderopdrachtje. Zo kom je meer te weten over de dieren die daar in het bos leven en kan je ze aan de hand van een opdracht een beetje helpen. 






Springen zoals een ree, eikeltjes verzamelen voor de eekhoorns of een huis bouwen voor de egel... De opdrachten stimuleren de fantasie van de kindjes en bieden genoeg uitdaging voor een korte, simpele maar leuke wandeling.

De wandeling is redelijk te doen met een kinderwagen, al was het op een gegeven moment wel heel erg modderig en reed de buggy zich vast. Dit was echter maar een heel klein stukje. Aangepast schoeisel bij regenweer is dus zeker wel aangewezen. 

Meer info: https://www.sintkatelijnewaver.be/kinderwandeling-gasthuisbossen

Startpunt:
Berlaarbaan 297 te Sint-Katelijne-Waver

Ben je na dit toertje nog niet uitgewandeld? Via een verbindingspad kan je je wandeling uitbreiden naar de Hondsbossen. Ook daar vind je een kinderwandeling, die eerder al op deze blog verscheen. Deze vind je hier: https://alixeinwanderland.blogspot.com/2020/02/natuurschatten-in-de-hondsbossen-sint.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.