Fluisterpad Gerhagen

Op een mooie weekdag tijdens de paaspauze besloten we toch nog even de benen te strekken. We trokken naar het Fluisterpad in het natuurgebied Gerhagen.

Aan het bezoekerscentrum kan je een fluisterboekje krijgen. Hier staan opdrachtjes in die je wandeling op het Fluisterpad begeleiden. Ook vind je er verhaaltjes, knutseltips en andere opdrachtjes in terug die je later thuis kan bekijken. 

Het bezoekerscentrum is tegelijkertijd ook een bosmuseum. Hier staan enorm veel vogels en andere bosdieren tentoongesteld. Ze hebben ook een uitgebreide collectie van eieren, hier viel onze mond echt open van verbazing. Alixe vond dit bosmuseum echt super leuk en op haar vraag deden we een tweede rondje door het museum. Heel erg mooi en zeker een aanrader als je in het natuurgebied gaat wandelen.




Na het bosmuseum was het tijd voor het Fluisterpad. Dit is een kinderwandeling van 1,5 km, voor kindjes vanaf 4 à 5 jaar ongeveer. De fluisteraar neemt je mee door zijn bos en laat je onderweg met al je zintuigen kennis maken met de natuur. Je leert meer over de dieren die er leven, welke geluiden ze maken, hoe hun voetsporen er uit zien... Je leert luisteren naar de geluiden van de natuur, met andere ogen naar de wolken te kijken... 






 

Je hoeft de sterren niet te bereiken, maar dromen brengt je wel in de hemel. 

 

In pré-coronatijden kan je ook een fluistergordel en stilterugzakje uitlenen. Hier zitten attributen in die je kan gebruiken tijdens je wandeling. Maar zonder deze dingen kom je ook echt al een heel eind. Neem een paar wasco's en een blinddoek mee en je kan de hele wandeling doen zonder rugzakje.
De wandeling was echt een groot succes. We genoten van de tijd buiten, luisterden geboeid naar de verhalen onderweg en deden met alle plezier mee met de opdrachtjes. Alixe was helemaal in haar nopjes en bekroonde deze wandeling tot een van de leukste wandelingen die ze al gedaan heeft. Dat wil toch al wel wat zeggen!

We zijn ongeveer een uurtje bezig geweest met het Fluisterpad. Heb je nadien toch nog energie om nog meer te wandelen, dan kan je twee stiltepaden (3,5 km en 6 km) volgen die ook aan het Fluisterpad vertrekken. Een deel van het gebied is tussen april en juni wel gesloten ivm de broedtijd. Ik vermoed dat je hierdoor de mooiste stukjes wel moet overslaan. Heb je echt goede benen, dan kan je nog enkele grotere wandelingen doen. Aan het bosmuseum vind je een uitgebreide kaart met alle wandelingen.




Heb je nog energie op overschot? Dan kan je de uitkijktoren beklimmen die je een mooi uitzicht biedt over het natuurgebied.

Voel je er meer voor om even uit te blazen? Aan het bosmuseum is een grote speeltuin en het aanpalende restaurant doet ook take-away.

Waar moet je zijn?
Zavelberg 10
3980 Tessenderlo

Meer info:
https://www.natuurenbos.be/gerhagen


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.