Plankenpad-topper in Spa

Houden jullie ook zo van vlonderpaden of plankenpaadjes? Ik vind het heerlijk om over deze houten weggetjes te wandelen en zo prachtige plekken te ontdekken. Ook Alixe vindt plankenpaadjes de max, het biedt uitdaging en afwisseling en zorgt er zo voor dat ze heel vaak enthousiast mee wandelt. Win-win!!

Iedereen kent wellicht de lange plankenpaden die de Hoge Venen doorkruisen. Onlangs ontdekten wij een prachtig gebiedje dat zeker niet moet onderdoen voor de Hoge Venen, het Domaine de Bérinzenne in Spa. 

Dit heide- en veengebied van Malchamps ligt op een half uur rijden van de Hoge Venen. Uiteraard is dit gebied wat kleiner, maar we vonden het er prachtig. Er is een bosmuseum, een grote uitkijktoren en kilometers aan plankenpaadjes. Je kan de wandeling combineren met een tochtje door een nabijgelegen aboretum en de aanpalende bossen. Je kan er dus makkelijk een hele dag ronddwalen.





De wandeling die wij deden was ongeveer 5km, maar je kon ook een grotere toer doorheen het veengebied doen van ongeveer 10km. Beiden lopen voor 75% over plankenpaadjes, langs kleine vennetjes, prachtige witte berken die mooi afsteken tegenover de kleuren van de venen en de heide die er groeit. Romantische kronkelpaadjes, verre en wijdse zichten, het was er overal genieten!

Wij komen hier in de zomer zeker nog een keertje terug, want wanneer er terug blaadjes aan de bomen groeien en de heide in bloei staat is het hier volgens mij super mooi.

Klein weetje: de venen van Malchamps zijn rijk aan mineraalwater en het wereldberoemde water van Spa is dus van hier afkomstig. 

De wandeling die wij deden is redelijk te doen met een kinderwagen, al waren er hier en daar wat plankjes stuk.  Aan de parking vind je een overzicht van alle wandelingen en hun markeringen. 

Meer info vind je op www.berinzenne.be

Adres:
Bérinzenne 4
4900 Spa

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.