Vanuit ons kot: knutselen met schatten uit de natuur pt. 2

Aangezien de lockdown hier nog steeds aan de gang is, knutselen we rustig verder. Tijdens onze korte wandelingetjes werden er weer veel schatten mee naar huis genomen, ideaal om mee aan de slag te gaan.

Bootjes maken
Nu het flink geregend heeft, er overal plassen te vinden zijn en de beekjes weer wat water bevatten, is het altijd leuk om bootjes te maken en deze te laten varen. Dit kan makkelijk met een groot stuk schors waar je een tak doorprikt. Maar je kan ook walnoten gebruiken. Door een tandenstoker in de walnoot te prikken, maak je de mast. Tijdens je wandeling naar een beekje of plas, kan je nog een mooi blaadje zoeken dat je als zeil kan gebruiken. Je hebt enkel nog een plas of beekje nodig om je bootje te laten drijven.
We maakten de bootjes op voorhand klaar, want het is wel even zoeken om het tandenstokertje er netjes door te krijgen. Papa to the rescue!


Afdrukken maken van blaadjes
Hier heb je enkel zoutdeeg (voor extra wit zoutdeeg kan je maïzena gebruiken) of polymeerklei en blaadjes voor nodig, en eventueel een deegrol. Rol het deeg of de klei uit tot je een stevig maar dun plakje krijgt. Leg er een mooi blaadje op met de nerven naar onder. Druk het blaadje voorzichtig aan, of rol er zachtjes met de deegrol over. Haal nu voorzichtig het blaadje weer weg. Nu heb je een mooie afdruk. Je kan er nog een gaatje in prikken zodat je het eventueel kan ophangen.







 Libellen
Hier heb je 2 dubbele zaadjes van een esdoorn voor nodig (helikoptertjes), een takje en wat verf en lijm.
Wij vonden de zaadjes op een van onze laatste wandelingen. Beschilder de zaadjes met verf in een kleur die je mooi vindt. Laat deze goed opdrogen. Lijm beide zaadjes op elkaar, even vasthouden want het lost redelijk snel. Laat opdrogen. Neem een takje en lijm de zaadjes nu op het takje, ook dit moet je even tegenhouden.  Nadien kan je het takje nog een kleurtje geven.





Weven met een tak
In een vorige post kon je al zien hoe we met bloemen een mooi weefstukje maakten. Dit kan je ook met een gevorkte tak doen. Je hebt enkel wat touw nodig om tussen de uiteinden van de tak te spannen. Daarna kan je er mooie bloemetjes, grassen of blaadjes doorweven.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.