Buitengewoon kamperen: in een tipi in het bos

 Via het Agentschap Natuur en Bos kan je deze zomer in een tipi overnachten op een mooie plek in een natuurgebied. 

Wij wilden al langer zo'n tipi-tent uittesten dus boekten we een nachtje in het Troostembergbos in Tielt-Winge. Op de kampeerplekken heb je geen toegang tot elektriciteit of stromend water, het is dus echt back to basics. Een worden met de natuur en genieten van de rust, iets waar we de laatste maanden toch meer nood aan gekregen hebben. Even uit de ratrace stappen en genieten maar. 

 


Je krijgt op voorhand het tentnummer toegestuurd, je hoeft dus niet in te checken bij aankomst en je bepaalt het aankomstuur dus helemaal zelf. Vanaf 15u ben je welkom in je tent. Er worden enkele spulletjes voorzien, een teiltje om af te wassen, een douchezak en ecologisch afwasmiddel en douchegel. Het water dat je gebruikt dien je weg te gieten in een waterbak, zodat dit niet in de natuur terechtkomt. Het water dat je aan de pomp kan nemen is niet drinkbaar, dus je dient zelf nog wel wat water mee te nemen. 

Toen we aankwamen vulden we onze douchezak meteen met water en legden deze in de zon om op te warmen. Helaas verdween de zon redelijk snel achter de wolken en moesten we het stellen met koud water. Dat werd tanden bijten dus.
Het droogtoilet bleek voor Alixe toch een grotere uitdaging te zijn dan we dachten. Het ziet er wel uit als een gewoon toilet, maar je kan niet doorspoelen. Je dient je plasje of hoopje te bedekken met een laagje zaagsel. Citroentjesfris ruikt dit toilet dus niet, maar echt stinken deed het ook niet. Toch was dit voor Alixe een stapje te ver en verkoos ze ergens achter een boompje te plassen. Ik denk dat ze vooral moest wennen aan het hele idee, want later op de avond (toen het te donker was in het bos) ging ze toch gewoon netjes op het droogtoilet.

 Op het terrein staan enkele picknickbanken. We hadden al snel een bank dichtbij onze tent gekozen. Er waren niet veel kampeerders op onze plek maar wanneer er toch meer volk is, is een kampeertafeltje en stoeltje dat je zelf meebrengt wel gemakkelijk. Tenzij je natuurlijk graag in het gras zit.  



Wanneer de zon achter de horizon zakte, verstomden ook de omgevingsgeluiden en konden we echt genieten van de geluiden van de natuur. Hier en daar nog een vogel die zijn laatste liedje zong, in de verte een uil en wat gekraak en geritsel tussen de takken in het bos. Heerlijk!

Tijd om het kampvuur aan te steken. Er zijn plekken voorzien waar je vuur mag maken, een grote korf en schaal en droog hout dat onder een zeil werd bewaard. Ideaal dus. Een kwartiertje later verlichtten de mooie kampvuurvlammen het kampeerterrein en genoten we van een gesmolten marshmallow op een stokje. 


 

De regen maakte na een uurtje een einde aan ons kampvuur. Tijd om in bed te kruipen. De tent is verrassend ruim. We kozen een tent voor 4 personen, met onze dubbele matras en een kleinere matras voor Alixe hadden we zeker nog veel plek over. Zelfs met 4 matrassen zou je nog makkelijk plaats hebben voor al je spulletjes. We hingen onze sfeerlichtjes op en kropen gezellig samen onder de wol. Het getik van de regen op de tent zong ons zachtjes in slaap.  

 

Een heerlijke nacht hebben we gehad, zalig rustig en stil. We werden wakker met een mooi vogelconcert. Toen de zon van achter de bomen kwam piepen, gingen we lekker ontbijten aan de picknicktafel. We deden nog snel een afwasje met ons koud water, ruimden onze spulletjes weer op en waren ruimschoots op tijd om rond 11u het kampterrein weer te verlaten. 

 

We gingen al vaker kamperen en hebben al op veel mooie plekken gestaan, maar toch was deze keer weer op zijn eigen manier speciaal. Een super leuke ronde tent en helemaal aangewezen op de grillen van de natuur. Heerlijk! Alixe vond het ook super leuk en vond het jammer dat we maar 1 nachtje zijn gebleven. 

Voor 1 nacht met 2 volwassenen en 1 kindje jonger dan 12 jaar betaal je 50 euro. Best prijzig want eigenlijk krijg je er enkel een tent voor in de plaats. Maar je slaapt wel op een plek waar je anders niet kan overnachten. Wij vonden het alvast een super fijne ervaring!

 De laatste week van augustus krijg je 30% korting als je van zondag tot vrijdag boekt. Niet aarzelen dus!


Meer info: www.buitengewoonkamperen.be



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.