Kinderwandeling Het Reigerpad in de Resterheide

Deze kindvriendelijke wandeling is ideaal voor wat qualitytime met je mini-me. In de Resterheide zijn verschillende wandelingen zijn uitgezet en het gebied maakt deel uit van het grotere Bosland. Er zijn drie kinderwandelingen, de Eekhoorntjeskronkel van 0,5 km, het Lieveheerstbeestjespad van 2,5 km en het Reigerpad van 5,5 km.

Een tijdje geleden gingen we een weekendje kamperen in Limburg en besloten we even halt te houden bij de Resterheide. Het is een afwisselend stukje natuur, je wandelt door bos, langs heide en velden en passeert zelfs door een bosarboretum. Onderweg kom je opdrachten tegen of leer je iets bij over de natuur en al wat hier thuis hoort. Het pad biedt voldoende uitdaging en zorgt voor een leuke afwisseling tussen ontspanning en educatie. Het is erg goed gemarkeerd met reigerbordjes zodat je makkelijk het juiste pad kan volgen. 

 

Je komt meer te weten over de klanken van het bos. Zo kan je via een reuzenoor mee luisteren naar de wind die door de bomen waait, het ruisen van de blaadjes, de vogels... Of speel je liever trommel of xylofoon? Elke soort hout maakt een ander geluid, en ook de dikte of de grootte van de boom heeft invloed.





Je leert ook wat bij over de bewoners van het bos. Welke sporen laten zij na? Met een leuke stempel kan je zelf ook sporen maken in het zand. Op het einde is er zelfs plaats voor een kleine competitie tussen mens en dier. Kan jij even ver zien als een havik? Spring jij even ver als een vlo, sprinkhaan of konijn? 





Wil je nog meer leren over de bomen? Dan kom je in het arboretum zeker aan je trekken. Het reigerpad loopt langs het arboretum, het is een super mooie, rustige plek dus loop er zeker ook eventjes door.



Het Reigerpad is een super leuke wandeling om met het gezin te doen, maar met de buggy kom je wel moeilijke stukken tegen. Het Lieveheersbeestjespad is wel rolstoel- en buggyvriendelijk en komt ook langs verschillende stukjes van het Reigerpad. 

Adres:
Parking Resterheide
Begijnenstraat
3940 Hechtel-Eksel

Meer info vind je op https://www.bosland.be/ontdek-bosland/wandelen/resterheide/43/


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.