Struinen door de paarse heide rond Averbode

Eind augustus, begin september staat steevast paars gekleurd in mijn agenda. Het is de tijd van de bloeiende heide waardoor de heidevelden overal paars kleuren. Als je dit nog nooit hebt gezien, dan is het dringend tijd voor een wandelingetje door een heidegebied.

 
Meestal gaan wij van die paarse pracht genieten in de Kalmthoutse Heide maar nu  kozen we voor een ander plekje, namelijk Averbode Bos en Heide. In het voorjaar waren we hier al eens komen wandelen en toen waren we aangenaam verrast door dit mooie natuurgebied. 

Via de knooppunten kan je makkelijk een route uitstippelen naargelang het aantal kilometer je wil wandelen of je volgt een van de uitgestippelde wandelingen op de website van natuurpunt. 

In het voorjaar lag het hoogtepunt van onze wandeling bij de vogelkijkhut (knooppunt 110) en het vlonderpad (tussen knooppunt 274 en 76). Vandaag lag er achter elk hoekje of struikje wel een verborgen pareltje. De heldere hemel en stralende zon zorgden ervoor dat de paarse heidevelden nog mooier tot hun recht kwamen. Het voelde eventjes als vakantie aan, heerlijk!




 

Zijn de kleine stappertjes moe na al dat wandelen? Passeer dan zeker even langs de welbekende Lekdreef (recht over de abdij), waar de ijskarretjes je staan op te wachten. Hebben de grote stappers dorst gekregen? In het Abdijcafé hebben ze zeker wat lekkers om die dorst te lessen. Wat dacht je van een Averbode?

Meer info over het natuurgebied vind je hier:
https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/averbode-bos-en-heide


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.