Op pad met Xavier de ree in de Polders van Kruibeke

Het blijft een uitdaging om kinderen te motiveren om mee te gaan wandelen. Alixe is ondertussen op een leeftijd gekomen dat ze al sneller mee wil gaan, maar toch is het af en toe fijn om iets volledig op haar maat te doen. Zo ontdekten we onlangs het natuurbelevingspad in Kruibeke. We trommelden wat vriendjes en vriendinnetjes op om dit mee te gaan ontdekken.

Xavier de Ree is de mascotte van de wandeling en wijst ons de juiste weg. Op de bordjes zijn ook QR-codes terug te vinden zodat je bij elke stop nog iets meer info kan krijgen. Je leert meer over de diertjes die in de polders van Kruibeke leven en je komt super leuke opdrachtjes tegen.


Kan jij even ver als een ree springen? Weet jij hoe de vacht van een ree voelt en hoe zijn gewei er uit ziet?
Hoe groot is een beverburcht? Waarvoor gebruiken bevers hun staart?
Hoe vangt een ijsvogel zijn vis?
Dit kom je allemaal te weten tijdens de wandeling. De opdrachtjes staan gespreid over de hele wandeling en houden je kroost gemotiveerd tot het einde.








De wandeling is slechts een kleine vijf kilometer lang, ideaal voor korte kinderbeentjes. Je wandelt een groot stuk over een dijk, niet meteen ons favoriete stukje. Je zou de wandeling met een kinderwagen kunnen doen, al lijkt het me niet helemaal ideaal om de dijk op en af te geraken. De omgeving van het pad is niet echt om van omver te vallen, maar de kinderen vonden de wandeling wel erg leuk. Ze spurtten van de ene naar de andere opdracht, treuzelen en zeuren was er vandaag niet bij. Dat op zich is ook al een winner. De wandeling focust vooral op kinderen van 4 tot 12 jaar.

De wandeling start aan het Kasteel van Wissekerke, wanneer je de tuin van het kasteel door loopt en de brug over gaat, kom je bij de eerste opdracht terecht. Het kasteel zelf is ook heel mooi en zeker de moeite om even langs te wandelen. Op het plein voor het kasteel kan je na afloop nog iets gaan drinken of eten als je van al dat wandelen trek hebt gekregen.

Startpunt van de wandeling:
Kasteel van Wissekerke
Koningin Astridplein 17 te Kruibeke

Plannetje van de wandeling vind je hier:
https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8985691/wandelroute/belevingspad-op-stap-met-xavier-de-ree


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.