Op zoek naar de kabouters van Libin

Toen we een tijdje geleden weer eens een weekje op vakantie waren in de Ardennen, besloten we op zoek te gaan naar kabouters. Rondom een oude kaliëngroeve in Libin werd een kleine wandeling uitgestippeld, volledig gewijd aan deze kleine tweevoeters. 

De wandeling zelf is niet zo lang, nog geen 2 kilometer, perfect voor een korte tussenstop. Er zijn picknickbanken voorzien en een hele kleine speeltuin. Je merkt wel dat deze plek een beetje liefde nodig heeft, hier en daar zijn wat dingen stukgemaakt en er leken ook wel enkele kabouters verdwenen te zijn. Toch was het wel leuk hier even rond te wandelen.







 

Na het korte toertje staken we de weg nog even over om nog een wandeling in het bos te maken. Zonder kaart liepen we een kort rondje, ideaal om te combineren met de kabouters. Nadien reden we nog door naar het nabijgelegen Mirwart, waar je tal van wandelingen kan maken. 


Alleen voor deze wandeling zou ik niet over en weer rijden, maar wanneer je in de buurt bent is het wel leuk om hier even te stoppen. Na een half uurtje kan je zo weer verder rijden naar je volgende bestemming.
De wandeling is niet kinderwagenvriendelijk.

Sentier des Nutons
Parc du Kaolin - route de Smuid

6890 Libin

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.