Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

Een tijdje terug waren we op weekend in Vielsalm. We hadden niet echt het beste weer mee maar toch besloten we er op uit te trekken om de streek te verkennen. Om onze voeten toch een beetje droog te houden gingen we op zoek naar een wandeling met plankenpaadjes. Zo kwamen we uit bij La Fagne de Chi Fontaine in Bovigny.

 
De wandeling vertrekt aan de kerk van Bovigny. Je wandelt het dorpje uit en al snel sla je linksaf het natuurgebied in. De wandeling is perfect op kindermaat, ongeveer 4,5km. Ze bestaat voor de helft uit plankenpaadjes die door het moerasgebied kronkelen. Je komt langs mooie vennetjes en idyllische uitkijkpunten. Op de plankjes vind je hier en daar een houten paddenstoel, zouden er dan toch kabouters in de buurt zijn?





 

Het moerasgebied vonden we erg mooi. Er groeien veel zeldzame planten en de plankenpaadjes liepen langs prachtige dennenbomen en dwars door het moeras. Blijf zeker op de plankjes zodat je de ondergrond niet stuk maakt. Hier en daar werd het een beetje avontuurlijker, de plankjes waren met momenten wel een beetje glad dus wees een beetje voorzichtig. We hebben in elk geval goed gelachen met onze elegante uitschuivers.  




Halverwege de wandeling, wanneer je het natuurgebiedje verlaten hebt, kom je een grote overdekte picknickplaats tegen. Fijn om hier even halt te houden en iets lekkers te eten of te drinken. Na deze korte stop wandel je verder door een mooi bos, hou hier zeker je ogen open want we kwamen enorm veel reeën- en everzwijnensporen tegen. 




 

De wandeling is niet zo goed gemarkeerd, maar eens je de plankenpaadjes gevonden hebt spreekt het vanzelf welke richting je uit moet. 

Jammer dat wij niet zo'n mooi weer hadden, volgens mij is het hier echt prachtig wanneer het zonnetje schijnt. We komen hier zeker terug als we nog eens in de buurt zijn. 

 

Ik geef hier de Franstalige routebeschrijving die ik online vond nog even mee. 

La Fagne de Chi Fontaine:

- Au départ de l’église de Bovigny, empruntez la route principale du village vers l’ouest sur 800 m.
- 250 m après la ferme, prenez à gauche le chemin forestier empierré qui vous mènera à l’entrée de la réserve et à son caillebotis de 700 m de long.
- À la fin du caillebotis, en sortant de la réserve, prenez le chemin de terre vers la gauche.
- Empruntez la route asphaltée vers la droite.
- Prenez à droite le premier chemin empierré en face de la zone de pique-nique et suivez-le sur 1 km.
- Après la prairie que vous laissez à main gauche, prenez le premier chemin de terre à droite.
- 250 m plus loin, vous retrouvez la route asphaltée que vous descendez jusqu’à votre point de départ.

Op onderstaande link vind je nog een kaartje van de wandeling:
https://www.routeyou.com/fr-be/route/view/7623240/itineraire-a-pied/la-fange-de-chi-fontaine

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.