Het Stoeberpad

Aan Landschap de Liereman vind je sinds vorig najaar ook een belevingspad. Nadat we in de buurt een wandeling gemaakt hadden (Bruggeskeswandeling Ravels), stopten we even aan de Liereman om iets te drinken. Eens we terug wat energie hadden, besloten we nog even over het Stoeberpad te wandelen.


 
Het Stoeberpad ligt in het speelbos 'Bos van Bo' en vertrekt aan het bezoekerscentrum van de Liereman. Het is iets langer dan een kilometer, en kronkelt prachtig door het speelbos. De opdrachtjes die je onderweg tegenkomt doen je helemaal in de huid kruipen van de verschillende bosbewoners. Je sluipt er door een konijnenpijp, maakt een vogelnest, springt zoals een sprinkhaan of klautert door het web van een reuzegrote spin. 





Vergeet zeker niet om de grote Golem die je aan de parking vindt even goeiedag te zeggen. 


Heel leuke wandeling, maar niet zo heel erg lang. Je kan deze dus makkelijk combineren met een wandeling door Landschap de Liereman of met een tocht door de gewestbossen in Ravels, zoals wij deden. De gewestbossen en de Liereman liggen ongeveer een kwartiertje rijden van elkaar.

Het Stoeberpad zou je met een wandelwagen kunnen doen, al dient deze wel goede banden te hebben om door het losse zand te kunnen rijden. 

 

Adres:
Bezoekerscentrum De Liereman
Schuurhovenberg 43
2360
Oud-Turnhout

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.