De Schorre: Barrevoetspad

Tijdens ons bezoek aan de trollen van de Schorre, konden we het blotevoetenpad niet links laten liggen. Het is een van de favoriete activteiten van Alixe dus we staakten onze trollenzoektocht even voor een wandeling op blote voeten.



Het Barrevoetspad ligt verscholen in de bossen van de Schorre. Wanneer je langs het bezoekerscentrum passeert kan je een plannetje krijgen van het pad, er is ook een Barrevoetsrugzakje te koop voor een klein prijsje waarin wat leuke dingen zitten (zeep, handdoekje,...). Wij hadden zelf een handdoekje bij dus deden de wandeling zonder rugzakje.



De wandeling start langs een grote mooie wilgenhut. Al snel veranderde de grond onder onze voeten van zand, naar klei, naar kiezels, naar stro, naar... MODDER! Veel modder! Diepe modder, waterige modder, stinkende modder, groene modder, grijze modder,... alle soorten kom je wel tegen. Alixe vond dit helemaal geweldig. Ik ga er vanuit dat er minder modder zal zijn wanneer je de wandeling in een droger seizoen maakt.





Het is best een lang blotevoetenpad, ongeveer 1400 meter. Doordat we over modderig terrein liepen, duurde het dan ook wel even voor we helemaal rond waren.

De ontwerpers van dit pad hebben hun best gedaan om het pad zo afwisselend mogelijk te maken. Je komt echt verschillende ondergronden tegen, zoals kokosvezels, houtsnippers, houten balken, stro, ronde keien, kiezelsteentjes, grind... We merkten wel doordat er aan iedereen z'n voeten veel modder hing, er ook veel ondergronden met modder besmeurd werden waardoor het soms niet altijd meer duidelijk was waarover we liepen. Dat terzijde hadden de kinderen wel weer een geweldige tijd.








Het Barrevoetspad is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Tijdens Tomorrowland (uiteraard niet in 2020) is het pad gesloten.
Bij regenweer zijn propere kleren wel handig om bij te hebben. De modder is namelijk erg glad en je glijdt er makkelijk in uit. Wil je geen modderige kindjes op je autozetels, dan zijn propere kleertjes echt wel een aanrader.

We komen hier bij droger weer zeker nog een keertje terug.

De Schorre
Schommelei 1 bus 1
2850 Boom

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.