Glamping met kinderen: De Vreemde Vogel in Vlaardingen

Glamping, overal kan je tegenwoordig wel op een originele manier overnachten. Boomhutten, safaritenten, pods,... Je kan het zo gek niet bedenken. Bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen spreken de plekjes waar je kan overnachten tot de verbeelding, en ze zijn ook nog eens super leuk om met kinderen te doen.

De Vreemde Vogel is een buitenhotel gelegen in Vlaardingen. Toen we er naartoe reden maakten we ons een beetje zorgen, Vlaardingen is niet bepaald de gezelligste gemeente. Maar toch kwamen we op een super leuke plek terecht, een oase van groen buiten de rand van het dorp. Ideaal om even helemaal te ontspannen en uit de ratrace van alledag te stappen.







Bij de Vreemde Vogel logeer je, zoals het hoort, in vreemde vogeltjes. Zo kan je wegdromen in een ijzeren vogel (vliegtuig), een vuurvogel (unieke hut met brandweerwagen), spacemees (raket), struisvogel (caravan op poten), vogelhuisje (letterlijk een XL vogelhuis), waterhoen (hutje bij het water), Afrikaanse trekvogel (safaritent)... Alle accommodaties hebben eigen sanitair, wat heel handig is in coronatijden. Bij een overnachting zit het ontbijt in het tuincafé inbegrepen.


Wij kozen voor het vogelhuisje. Alixe vond het helemaal geweldig. Het vogelhuisje is knus ingericht met tafeltje, waterkoker, zetel, dubbel bed en een mezzanine met twee enkele bedden. Het laddertje naar boven is behoorlijk steil en vraagt wel wat behendigheid, zeker voor kleine kinderbeentjes. Boven kan je het trapje afsluiten met een hekje dus eens boven is het best veilig. Het privé sanitair bevindt zich naast het vogelhuisje en elke huisje heeft een eigen picknickbank. Het is er super rustig, je kan 's avonds nog heerlijk nagenieten van een leuke dag en 's morgens wordt je, zoals het hoort, wakker tussen de vogeltjes.





De Vreemde Vogel heeft een leuke speeltuin voor de kindjes, er ligt een echte duikboot om in te spelen. Er is een kleine kinderboerderij met kippen en geitjes, en de kinderen mogen deze 's morgens helpen voederen. Altijd leuk! Er is ook een moestuin aanwezig waar groenten en kruiden gekweekt worden voor het tuincafé.



Aan het café kan je een roeibootje huren om de omgeving te gaan ontdekken. Wat een verademing, je vaart zo de rust tegemoet en hier en daar kom je een mooie watervogel tegen! Rondom het buitenhotel kan je een wandelingetje maken langs de velden.



Niet ver van Vlaardingen ligt Rotterdam, dus je kan een uitstapje naar de Vreemde Vogel perfect combineren met een dagje Blijdorp zoo. Of je rijdt de andere kant uit en gaat lekker uitwaaien op het strand. Mogelijkheden genoeg.

Erg goedkoop is een overnachting in de Vreemde Vogel niet, maar het is wel een super fijne ervaring. Het is ondertussen al een tijdje geleden dat we er waren, maar Alixe spreekt er nog steeds over. Stiekem wil ik ook nog wel een keertje terug om een andere vreemde vogel te gaan uittesten. Wie weet...

Meer info:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.