Op pad met Tjakkie de Specht: kinderzoektocht in Provinciaal Domein Het Rivierenhof

Wat is er heerlijker dan samen met je gezin te genieten van een mooie wandeling op een zonnige herfstdag? 
Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om nieuwe dingen te ontdekken. Samen met een vriendje van Alixe en zijn ouders gingen we op pad in het Rivierenhof.

Op de website van de Provincie Antwerpen ontdekte ik dat er leuke kinderzoektochten worden aangeboden in Provinciaal Domein Het Rivierenhof. Deze zoektochten zijn volledig gratis, maar dienen wel op voorhand gereserveerd te worden. Je krijgt dan een pakket mee voor een interactieve kinderzoektocht, hierin zitten alle benodigdheden om de bijhorende opdrachten te kunnen uitvoeren.
Helaas planden wij dit uitje redelijk last minute en was het te laat om nog iets te reserveren. Maar mits een beetje improvisatie en een kleine voorbereiding konden we deze wandeling toch doen. De benodigdheden stonden immers vermeld op de handleiding die ik online vond. We kozen ervoor de wandeling met Tjakkie de Specht te doen, deze is beschikbaar in een lente- en een herfstversie. 



 De spechten in de bomen wijzen je tijdens de wandeling de weg. Op het plannetje dat je meekrijgt staat de juiste route afgebeeld zodat je niet verkeerd kan lopen, de opdrachten staan er ook op aangeduid. 
In totaal waren er 5 verschillende opdrachten die bij de kindjes enorm in de smaak vielen. Zo maakten we een natuurtaart voor een jarige boom, gingen we op zoek naar paddenstoelen en dierensporen, bestudeerden we verschillende kriebeldiertjes, tuurden we met een verrekijker naar watervogels en maakten we een speciale boomafdruk. 








Onze wandeling duurde iets meer dan een uur. Als je meer kindjes bij hebt, zal het uiteraard allemaal iets langer duren. 
De tocht is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Onze kindjes zijn net 5 jaar en voor hen ging de zoektocht ook heel goed.  Ik vraag me daardoor wel af of deze tochten voor oudere kindjes wel uitdagend genoeg zijn.

De handleiding, reserveringsformulier en meer informatie vind je op https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/aanbod-voor-groepen/zelfdoepaketten.html

Verder valt er in het Rivierenhof nog veel meer te beleven. Zo vind je er nog een grote speeltuin, een kinderboerderij, een verkeerstuin, een minigolf en een doolhof. Je kan er heerlijk wandelen, er is een arboretum en een rozentuin. In het kasteel kan je indien gewenst iets drinken. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.