Weekendje weg: provincie Luxemburg

Wij houden ervan om er in het weekend op uit te trekken. We gaan minstens 1x per jaar een weekendje naar de Ardennen. Graag deel ik met jullie mijn tips voor uitstapjes in de provincie Luxemburg.

Sentier des Songes
Zowel in Virton als in Herbeumont vind je een dromenpad. Op deze kleine wandelpaden, ideaal voor korte beentjes,  vind je verschillende 'kunstwerken' terug die tot de verbeelding spreken. De artiesten, de dromenvangers genaamd, maakten voor deze paden beelden uit hout, wilgentunnels, houten tronen, die je doen wegdromen naar feeërieke en magische plekken.


Net over de grens in Montmédy kan je ook nog een dromenpad vinden. 











Sentier des Songes Herbeumont
Sentier des Songes Virton



Le trou des fées
Nog meer zin in magie? Maak dan een wandelingetje in de buurt van Le trou des fées of de feeënspelonk.  In het bos vind je een grote rots uit kiezelhoudende zandsteen. In de rots zijn verschillende grote gaten ontstaan, zo groot dat je er zelfs door kan kruipen. Aan deze plek zijn verschillende legenden en sprookjes verbonden. Het bos waar deze rots in ligt is erg mooi om in te wandelen en in de zomer kan je er naar hartenlust bosbessen plukken.








Le Trou Des Fées




Dierenparken
In de Ardennen zijn verschillende wildparken te vinden. Wij hebben er al een aantal bezocht en waren telkens aangenaam verrast. Hieronder vind je een lijstje:
- Wildpark La Roche: hier vind je herten, reeën, zwijnen, lynx, wolven, maar ook konijnen, schapen, geitjes...
http://www.parc-gibier-laroche.be/indexnl.php





- Wildpark Saint Hubert: vos, everzwijnen, reeën en veel herten. Het leuke aan dit park is dat je je gewoon in een bos waant en je de herten tijdens je wandeling tegenkomt. De herten hebben een prachtig stuk bos waar ze in kunnen rondlopen, rennen, zich verstoppen. 
https://wallux.com/act/le-coin-gourmand-saint-hubert/2329





- Dierenpark Bouillon: dit is een echte zoo met zebra's, beren en binnenkort zelfs giraffen.
http://www.parcanimalierdebouillon.be/nl

- Parc Animalier Entre ferme et forêt te Rochehaut: met een treintje rij je door een prachtig domein langs de verschillende dieren zoals herten, reeën, everzwijnen, lama's, moeflons, zwijnen, struisvogels. De dieren hebben heel erg veel ruimte en de perken zijn  super goed onderhouden. Er is een hele leuke speeltuin en ook een landbouwmuseum dat je gecombineerd met het park kan bezoeken. Het park brouwt ook zijn eigen bier.  
http://www.agrimusee.be/fr/parc-animalier/parcanimalier-infos-pratiques









Parc Chlorophylle
Wil je je kinderen graag op een leerrijke manier laten kennismaken met het bos, dan is park Chlorophylle een aanrader. Dit park leert kinderen alles over het bos, de bomen, dieren uit het bos op een speelse maar leerrijke manier. Je krijgt er info over verschillende soorten bomen, hoe bomen zuurstof produceren, fauna en flora in het bos. Er zijn twee grote speeltuinen en sinds dit jaar een bomenkroonpad. Sommige dingen zijn nog iets te hoog gegrepen voor onze vijfjarige maar toch hadden we een leuke tijd. 

http://www.parcchlorophylle.com/nl/ 











Prachtige natuur
In de Ardennen kan je ook heerlijk wandelen. Wel dien je in het wildseizoen rekening te houden met de jagers in het bos. 
Rondom de Abdij van Orval kan je heel erg mooi wandelen, de bossen van de Abdij zijn opengesteld voor wandelaars en vrij toegankelijk. Je kan dit combineren met een bezoekje aan de oude ruïnes van de abdij. Achteraf kan je heerlijk uitblazen bij een lekker glaasje bier met ambachtelijke kaas. De paters van Orval maken ook heerlijke snoepjes op basis van honing. Dit alles is ook te verkrijgen in het winkeltje van de abdij. 






 

Rondom Frahan en Rochehaut zijn verschillende wandelingen uitgestippeld, deze kan je eventueel combineren met een bezoekje aan het dierenpark van Rochehaut. Er zijn makkelijke wandelingen maar ook wandelingen op moeilijker terrein. Wij deden een kortere maar moeilijkere wandeling die ons helemaal mee naar boven op de rotsen nam. Het was af en toe redelijk glad maar de wandeling was heel erg mooi. 



Overal zijn er spectaculaire uitzichtpunten. Mijn favoriete panorama is aan Le Tombeau du Géant. Dit uitzichtpunt werd geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. 


De Ardennen zijn in elk seizoen prachtig, in de winter kan je er skiën of langlaufen, in de zomer heerlijk wandelen. In het najaar hullen de bossen zich in prachtige herfstkleuren. Hopelijk heb ik jullie kunnen overtuigen om er ook eens op uit te trekken naar de zuidelijkste provincie van ons land. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.