Het otter- en beverpad

Een tijdje terug kwam ik op internet een overzichtskaartje met leuke kinderwandelingen tegen in de omgeving van Mechelen. Deze otter- en beverwandeling trok meteen mijn aandacht. 


Het otter- en beverpad ligt in Broek De Naeyer in Klein-Willebroek. Op een klein half uurtje rijden vanuit Antwerpen dus ideaal voor een korte uitstap in het weekend of op woensdagnamiddag. Deze zondag was het eindelijk zover, we hadden in de namiddag niets gepland en na de drukte en hectiek van de feestdagen wilden we toch nog even de natuur opzoeken voor de schoolse ratrace weer zou beginnen. 

Bij aankomst in Klein-Willebroek moesten we eerst een sleuteltje ophalen. Met deze sleutel konden we tijdens de wandeling de opdrachtenkistjes openen. Gelukkig is Klein-Willebroek niet groot en hadden we al snel de sleutel in handen. Het was even zoeken om de juiste route te vinden, aangezien we geen beschrijving of plannetje in de brasserie konden krijgen. 


We wandelden een stukje over de dijk en kwamen al snel enkele dierensporen tegen die het pad overstaken. We waren dus op de goede weg. Na een tijdje kwamen we de dierensporen weer tegen, deze liepen duidelijk in de richting van het natuurgebied. Daar vonden we al snel het eerste kistje. We zijn onderweg een stuk of 5 kistjes tegengekomen en af en toe een opdrachtje zonder kistje. De beverplaatjes wezen ons de weg. 





 



Tijdens de wandeling kom je ook een vogelkijkhut tegen. Vanuit de hut heb je zicht op een grote plas waar heel veel watervogels zitten. We zagen meerkoeten, reigers, ganzen, eenden en heel veel aalscholvers. Neem dus zeker je verrekijker mee.


De wandeling is 3,8 km lang en duurt ongeveer een uurtje. Ik schat dat kindjes vanaf 3  jaar de meeste opdrachten wel kunnen uitvoeren, al is hulp van een volwassene dan wel aangewezen. Je moet namelijk de infobordjes kunnen lezen om de opdrachten te kunnen begrijpen. Alixe is momenteel 5 jaar en zij kon de opdrachten bijna alleen uitvoeren. 

Adres:
Startlocatie: Sasplein te Klein-Willebroek
In het Sashuis of bij Brasserie Sacchetti's kan je de sleutel ophalen.

Meer info:
https://www.rlrl.be/otters-en-bevers-op-het-spoor

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.