Natuurbelevingspad aan Fort V te Edegem

De natuur rondom de forten van Antwerpen vinden wij meestal niet zo heel erg mooi. Toch wordt er geprobeerd om deze plekken een beetje aantrekkelijker te maken. Zo vind je rondom fort V te Edegem tegenwoordig een natuurbelevingspad. Ideaal voor een kort wandelingetje met de kids.

Het natuurbelevingspad loopt rondom het water van het fort. Als je de paaltjes met het voetje volgt kan je in principe niet missen. Toch hadden wij voor de zekerheid vooraf het plannetje gedownload. 



Onderweg kom je vanalles tegen zoals een boomhut, super grote vogelnesten, een bijenhotel, een zonnewijzer en klim- en klauterpaaltjes. Helaas konden we de zonnewijzer niet uittesten aangezien het die dag erg bewolkt en mistig was.
Ook loopt het pad langs het speelbos en een stukje langs de fit-o-meter, handig voor de sportievelingen onder ons. Onderweg passeer je nog langs een vogelkijkhut, vergeet dus zeker je verrekijker niet om de vele watervogels te kunnen spotten.








Het hoogtepunt van het natuurbelevingspad was voor ons toch de lange glijbaan. Via een trapje of een klauterparcours kom je tot bovenop de speelberg tot aan het begin van de glijbaan. Bij slecht weer kan de weg naar boven redelijk glad zijn, voorzie dus best kledij die vuil mag worden. Kleine kindjes kunnen wel wat hulp gebruiken om boven te geraken. Via de meterslange glijbaan roetsjen de kindjes vrolijk weer naar beneden. Dolle pret verzekerd. 



Indien je dit wenst, kan je nog een stukje door het fort zelf wandelen. Je vindt er ook verschillende infoborden met wat historische uitleg. Tijdens de zomermaanden kan je iets drinken in de zomerbar.


Meer info en het plannetje vind je hier:
https://www.edegem.be/natuurbelevingspad

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.