Vanuit ons kot: knutselen met schatten uit de natuur.

Nu de uitstapjes beperkt worden tot een toertje in het park of nabijgelegen bos, is het al een tijdje wat stiller op de blog. Door de coronacrisis worden we verplicht om in ons kot te blijven. Daardoor verschuift onze focus tijdelijk van het ontdekken van mooie natuurplekjes naar het entertainen van een vijfjarige in huis.

In een van de eerste posts op de blog had ik het over de schatten uit de natuur die Alixe steevast in haar broekzakken meezeult. We hebben hier ondertussen enkele grote potten staan waar stenen, veren, eikels, schelpen en nog veel meer in verzameld worden. Aangezien de voorraad knutselmateriaal zienderogen krimpt, kwamen we op het idee om te knutselen met de dingen die de natuur ons gegeven heeft, en dus nog in overvloed voorradig zijn in ons huis.




Walnoten
Een van de dingen die steevast mee naar huis worden genomen, zijn walnoten. Als je deze met met de bolle kant naar boven legt, kan je er mooie diertjes op schilderen. Alixe mocht kiezen welke diertjes er gemaakt werden.




Stenen
Overal vind ik Alixe haar stenen terug. Op haar nachtkastje, in de auto, tussen het speelgoed, in de tuin... Met stenen kan je erg veel kanten uit. Alixe wou graag een kabouterdorp in de tuin maken, dus maakten we van de stenen kleine huisjes. Deze kan ze dan tussen het gras en de bloemen leggen, zo lijkt het alsof er kleine kaboutertjes in onze tuin wonen.






Je kan de stenen ook bedrukken/beschilderen/bestempelen met mooie afbeeldingen, zo worden het vertelstenen. Aan de hand van de stenen kan je dan de leukste en grappigste verhalen verzinnen. Het stimuleert de fantasie.

Takken/stokken
Stokken, takken, groot en klein, ook zij ontsnappen niet aan het oog van Alixe. Ik probeer de stokken en takken zoveel mogelijk in het bos achter te laten, maar er zijn er toch altijd enkele die tussen de mazen van het net glippen. 
Met korte, dunne takjes kan je een mooie windmobiel maken om in de tuin op te hangen. Je kan de takjes vrolijke kleurtjes geven, en ze met een touwtje aan een dikkere tak ophangen.





Van dikkere stokken maakten we kabouters. We vroegen aan papa om ze van een puntmuts te voorzien, we schilderden ze in vrolijke kleurtjes en ondertussen is onze tuin een echt kabouterparadijs geworden.


 

Bloemen
Alixe kan niet voorbij bloemetjes lopen zonder ze te plukken. De meesten zijn verwelkt voor we thuiskomen, diegenen die de rit naar huis wel overleven krijgen een mooi plekje in een vaasje. 
Met een kartonnen bordje en wat touw kan je heel makkelijk een weefbord maken. Je kan er dan al het moois dat je tegenkomt tussen weven, dit geeft een leuk effect. Een nieuwe favoriet van Alixe.






Misschien kunnen deze ideetjes jullie ook inspireren om met de kindjes aan de slag te gaan. 
Succes en stay safe everyone!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.