Beweeg met Antwan in vier Antwerpse parken

Corona blijft maar duren en de maatregelen blijven streng. De natuur intrekken is een van de weinige dingen die we momenteel nog kunnen doen. Maar de jongsten onder ons beginnen al dat wandelen grondig beu te raken.

Om kinderen en jongeren terug gestimuleerd en gemotiveerd te krijgen om buiten te komen, heeft de Stad Antwerpen in vier parken een wandelquiz geplaatst. Wij trokken naar het Boekenbergpark om eens een kijkje te gaan nemen. 

Elke wandelquiz telt een parcours met 12 borden waar je een vraag moet oplossen. Zo kan je letters verzamelen en deze vormen op het einde een zin. Deze zin kan je dan ingeven in de AntwanGo-app. Heb je de vragen goed opgelost en is de zin helemaal juist, dan kan je een 3D-foto maken met Antwan. Neem dus zeker pen en papier mee om de letters op te schrijven. Heb je het liever wat makkelijker? Download dan de app en scan de QR-codes op de borden.





Jongere kinderen hebben wel wat hulp nodig bij het oplossen van de vragen. Er zitten er een paar moeilijke bij die ook ik niet kan oplossen. Gelukkig kan je onderaan de borden even spieken zodat je toch de juiste letters kan noteren.

Je kan de wandelquiz doen in de volgende parken en wel tot en met 21 februari 2021:

- Boekenbergpark in Deurne
- Hof de Bist in Ekeren
- Nachtegalenpark in Antwerpen
- Fort 8 in Hoboken.

 Meer info, wandelroutes en toegang tot de app vind je op:

AntwanGo


Veel sportplezier en beweegpret!!

 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.