Het Grave Ravenpad

In Ravels, een gemeente in de stille Kempen, ligt het Grave Ravenpad. Deze kinderwandeling doorkruist een stukje van de Ravelse Gewestbossen, een groot gemengd bos met grote wandeldreven en kronkelende paadjes. Je komt er mooie heidestukjes tegen en er leven veel dieren, zoals everzwijnen en reeën maar ook vele vogelsoorten en in de zomer tal van vlinders. Wij waren aangenaam verrast door dit mooie stukje natuur en keren zeker nog eens terug om de 10km lange bruggetjeswandeling uit te proberen. 


Het Grave Ravenpad is een wandeling op kindermaat, ze is ongeveer 2,5km lang en mikt op een publiek van 0 tot 6 jaar. Ik was een beetje bang dat de wandeling niet zou aanslaan bij onze stevig geoefende zesjarige wandelaar maar ik had het mis. Ze vond het reuzeleuk en liep de hele wandeling voor ons uit. Een goed teken dus! Wij namen uitgebreid onze tijd en waren toch makkelijk 2u onderweg, mits enkele stopjes voor een koekje en een drankje.

De wandeling vertelt het verhaal van de IJle Prijen en het witte raafje, het is geïnspireerd op een oud volksverhaal uit Ravels. De Prijen nemen je mee op pad tijdens hun zoektocht naar het witte raafje. Onderweg kom je verschillende borden tegen die het verhaal vertellen, telkens vergezeld door een leuk speelelement. De grote zwarte raven wijzen je de weg. 





 

Je kan aan het Boshuis parkeren, hier kan je nog even naar het toilet gaan, soms een drankje uithalen en een foldertje met het verhaal van de IJle Prijen meenemen. In het foldertje vind je ook een plannetje, wandelbingo, kleurplaten en meer informatie over bezienswaardigheden in de buurt. 

Wij vonden het alvast een hele leuke wandeling en zijn benieuwd om het verdere natuurgebied te leren kennen. We deden de wandeling tijdens de late namiddag en toen het begon te schemeren kruisten twee reeën ons pad. De dieren zitten er dus wel degelijk!




Startplaats:
Parking van het Gewestbos tegenover het Boshuis
Jachtweg 27
2380 Ravels


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.