Wist-je-datjes wandeltocht in park De Mik

Op een rustige woensdagmiddag lokte de zon ons weer uit ons kot. Niet voor een grote avontuurlijke wandeltocht deze keer, maar voor een klein maar fijn toertje in de buurt. Het woord wandelen lokt hier tegenwoordig bijna een allergische reactie uit bij onze zesjarige, maar ik zag toch een klein beetje enthousiasme geboren worden toen ik vertelde dat we ook langs de kinderboerderij zouden passeren.

Deze wist-je-datjes wandeltocht werd uitgestippeld door natuurgidsen van de Provincie Antwerpen en kan je volledig coronaproof in je eigen bubbel doen. Je kan de routebeschrijving met bijhorende weetjes en opdrachtjes afprinten of gewoon op je smartphone downloaden. 

De wandeling start op kinderboerderij Mikerf in Brasschaat. Van daaruit maak je een lusje rond de vijver van de Mik en keer je weer terug naar de kinderboerderij. Onderweg kom je vanalles te weten over de dieren die in het park leven en over de bomen, planten en kunstwerken die je er kan bewonderen. Je speelt zelfs een spelletje 'tikkertje voor boomknuffelaars', favoriet van de dochter.




Passeer ook zeker even langs de Golem, die een beetje verderop in het park staat. Deze vriendelijke reus spreekt tot de verbeelding van elk kind.


 

We kennen het park uit onze broekzak, het is een plek waar we toch regelmatig eens passeren, en toch wist de wandeling ons te verrassen en leerden we enkele nieuwe dingen bij. Op een klein uurtje waren we helemaal rond, perfect voor een kleine namiddagactiviteit. We sloten de wandeling af aan de speeltuin van de kinderboerderij waar Alixe nog wat stoom kon aflaten. De cafetaria van de kinderboerderij was open voor takeaway, al moest je daar wel een lange rij voor trotseren. 

Meer info:

Kinderboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat

De route:
http://docplayer.nl/203687289-Wist-je-datjes-wandeltocht-voor-het-hele-gezin.html

De Golem:
https://www.labiomista.be/lock/cosmogolem


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.