Dwars door het moeras in natuurgebied Rotte Gaten te Meerbeek

Na enkele dagen van aanhoudende regen waren we helemaal blij met de zonnestraaltjes van afgelopen zondag. Helaas had Alixe niet erg veel zin om te gaan wandelen ("Nu weer wandelen, mama?!"). Dus ging ik op zoek naar iets avontuurlijks om haar toch wat gemotiveerd te krijgen. 

Natuurgebied Rotte Gaten had een tijdje geleden mijn aandacht al getrokken. Pluspunten van dit gebiedje zijn: plankenpaadjes en een avonturenpad met klauterelementen en paaltjes dwars door het moeras. 




 

Het is echter wel een super klein stukje, het avonturenpad telt slechts 500m en de grootste wandeling die je er maakt is 3,2 km waarvan je een stukje door het centrum van Meerbeek wandelt. Toch was het er super leuk, klein maar fijn! Doordat het een redelijk nat en drassig natuurgebied is, groeien er super veel bomen en planten allemaal door elkaar, waardoor je een beetje een jungle-gevoel krijgt wanneer je er door wandelt. Het was er wel erg modderig dus voor de zekerheid hadden we toch onze laarzen aangetrokken, dat bleek uiteindelijk geen slechte beslissing geweest te zijn. 

 






Door het slechte weer van de voorbije dagen/weken stond het water heel hoog en waren de paaltjes erg glibberig. Bij iets droger weer zijn de klauterelementen wel wat toegankelijker. Middenin het natuurgebied kom je nog een klein blotevoetenpad met wilgentunnel tegen en een grote picknickbank.

Na een uurtje er te hebben rondgelopen hadden we alles wel gezien en besloten we een ander plekje te zoeken voor een picknick. Op 5 minuten rijden van Rotte Gaten vind je speelbos het Vossenhol in Bertem, perfect te combineren dus. Ben je nog niet uitgewandeld? Het Vossenhol maakt deel uit van het Eikenbos waar je nog een mooie wandeling kan maken, door statige dreven met hoge eiken- en beukenbomen. Meer over het Vossenhol is voor een volgende post.

Adres en info:

Rotte Gaten
Hoek van Schoonaerdestraat en Broekstraat
3070 Kortenberg
 


Dit kleine gebiedje is leuk en zeker een aanrader, al zou ik er niet speciaal voor over en weer rijden. Combineer het met een andere leuke uitstap in de omgeving of stop er een keertje wanneer je toevallig in de buurt moet zijn. Wij hadden er in elk geval wel een leuke tijd!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.