Eén met de natuur tijdens de natuurleerwandeling in Heppenbach

Toen we een weekendje weg waren naar de Oostkantons, besloten we een kijkje te gaan nemen bij het natuurleerpad in Heppenbach. Dit pad werd aangelegd met als doel de mensen onder te dompelen in de schoonheid van de natuur en hen te laten ontdekken dat je met die natuur ook prachtige kunstwerken kunt maken. Ook voor kinderen zou deze wandeling aantrekkelijk zijn, ze leren er bij over de dieren in het bos en de natuur algemeen en kunnen zich ook uitleven tijdens kleine opdrachtjes.

Het eerste kunstwerk zien we al meteen bij de parking staan. Een prachtig bewerkte boomstam met mooie dieren. Hier was Alixe al helemaal weg van. Ook verder op het pad kom je nog kunstwerken tegen, zoals een immens houten hert, een houten huisje en het ziekenhuiskamertje van Van Gogh, helemaal uit hout nagemaakt. Super mooi gedaan.

 




Ook de opdrachtjes in het bos waren erg leuk. Zo leerde je de sporen van dieren onderscheiden, kon je zien hoe het water door de grond gefilterd werd, ging je op zoek naar de silhouetten van dieren, kon je horen wat er onder de grond allemaal geluid maakte en op het kleine blotevoetenpad maakte je kennis met verschillende ondergronden in het bos. 






 

Elk opdrachtje was leuk en interessant en leerde ons meer over de natuur. De wandeling zelf was maar 2,5 kilometer lang maar we hebben er toch makkelijk twee uur over gedaan. We namen onze tijd om alles goed te bestuderen en ontdekken, stopten af en toe voor een snackje of een picknick of om gewoon van het bos te genieten. 

Aan iedereen die hier in de buurt passeert kan ik deze wandeling 100% aanraden. We hadden een super fijne tijd en genoten met volle teugen van deze toffe plek. Het leek ook alsof we helemaal alleen in het bos waren want we zijn tijdens de hele wandeling niemand tegengekomen. Heerlijk!
Alixe was van begin tot einde enthousiast en praat nog steeds over de wandeling met het grote hert. Dus wanneer je in de buurt bent, maak dan zeker even wat tijd vrij voor deze leuk wandeling. Je zult het je niet beklagen!

Meer info over deze wandeling:

https://www.ostbelgien.eu/nl/fiche/educationaltrail/natuur-kunstleerpad-heppenbach

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.