Dwars door de gewestbossen in Ravels langs tientallen bruggetjes.

De Bruggeskeswandeling in Ravels stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Anderhalf jaar geleden waren we al eens in Ravels voor het Grave Ravenpad. We vonden het toen al een heel mooi gebiedje dus wilden zeker nog een keertje terug komen. Ondertussen is Alixe een beetje groter geworden en kan ze al wat meer kilometertjes aan. Daarom besloten we onlangs om ons aan de Bruggeskeswandeling te wagen.

 
Een echte kinderwandeling is dit dus niet, maar het zoeken naar de bruggetjes en de kronkelweggetjes, waar deze wandeling voor 95% uit bestaat, zorgden voor genoeg afwisseling en uitdaging. 


De wandeling is ook voor 99% onverhard, enkel het kleine stukje langs het kanaal is wel verhard. Het was mijn minst favoriete stukje, als je het kaartje bekijkt dat je online kan vinden merk je dat je dit stuk gemakkelijk kan afsnijden. 

Het is een hele mooie wandeling. 10km lang wandel je door de gewestbossen, over stukjes heide, langs kleine vennetjes, door dennenbos en dan weer door loofbos. Je komt langs een begrazingszone waar je met wat geluk de schaapjes tegenkomt. Er leven ook wel wat reeën in het gebied, dus deze kunnen je pad ook wel kruisen. Dit keer zagen we er geen, maar tijdens de Grave Raven-wandeling konden we ze wel spotten. Je komt hier en daar ook picknickbankjes tegen voor een korte pauze. De Bruggeskeswandeling is heel gemakkelijk, helemaal vlak en makkelijke paden. Toch kan je deze niet met een buggy doen, aangezien de bruggetjes niet toegankelijk zijn voor wandelwagens. Alixe telde de bruggetjes en we kwamen er wel liefst 18 tegen. Af en toe kruis je het Grave Ravenpad, en kom je dus ook de bijhorende opdrachten tegen, dat vond Alixe ook wel leuk. 



Wij vonden dit alvast een topwandeling. Met gemak 10km in de benen zonder dat we het door hadden, Alixe die van bruggetje naar bruggetje huppelde en mooie natuur met niet al te veel mensen. Een blijvertje dus!

Meer info:
Parking Bezoekerscentrum Boshuis
Jachtweg 27
2380 Ravels
Aan het bezoekerscentrum kan je ook naar het toilet gaan en op zondagnamiddag kan je er iets drinken. Je vindt er ook een kaartje, maar de bruggeskeswandeling staat er niet op aangeduid. Op volgende website vind je wel een kaartje waar de wandeling mee op staat: https://www.uitinravels.be/bruggeskeswandeling.




Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.