Oranjezon: struinen door de duinen

Op een klein uurtje rijden van Antwerpen, ligt een prachtig natuurgebied, genaamd Oranjezon. Hou je van wandelen door een afwisselend landschap, met mooie dennenbossen en uitgestrekte duinen grenzend aan een mooi strand? Dan is Oranjezon een aanrader.Dit natuurgebied ligt in Oostkapelle, in de Nederlandse provincie Zeeland.




Er zijn verschillende wandelroutes doorheen het natuurgebied, variërend van 3 tot 7 kilometer. Er zit er dus zeker eentje op kindermaat bij. De lussen zijn perfect te combineren als je een grotere wandeling wil maken. 

Wat wij fijn vinden aan dit soort natuurgebied, is het feit dat er zoveel afwisseling is. Wanneer Alixe het wandelen beu is, blazen we even uit op strand. Ze kan daar naar hartelust rennen, schelpjes zoeken, zandkastelen bouwen, met haar vlieger spelen... Ideaal om de batterijtjes weer even op te laden. Zo is er voor elk wat wils. 

 

Er leven veel dieren in het natuurgebied. Je komt er koeien en wilde konikpaarden tegen. Ook leeft er een grote populatie damherten en reeën in het gebied, die met wat geluk je pad wel eens kruisen. Je vindt hun sporen doorheen het hele gebied, zelfs tot op het strand. Hoe prachtig zou het zijn om de herten op het strand tegen te komen? 






Om het natuurgebied te mogen betreden, betaal je 1 euro. Kinderen hoeven niet te betalen. Dit geld gaat rechtstreeks naar het behoud en onderhoud van het natuurgebied.  De betaalautomaat staat aan de ingang van het natuurgebied, hij aanvaardt geen betaalkaarten. Aan de ingang vind je ook een klein bezoekerscentrum waar je een plannetje kan krijgen en meer te weten kan komen over het natuurgebied. Je kan er ook een praatje met de boswachter slaan. 




Het was de eerste keer dat wij naar Oranjezon gingen, maar het is ons zo goed bevallen dat we hier zeker nog terug naartoe komen.




Meer info: 
https://www.vvvzeeland.nl/nl/oranjezon-oid58876/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.