Weekendje Weg: Nederlands Limburg

Dat wij van weekendjes weg houden, zullen jullie ongetwijfeld al lang door hebben. Deze keer trokken we er op uit naar Nederlands Limburg.

Nederlands Limburg is heel veelzijdig, er valt vanalles te beleven in de gezellige stadjes en je kan er prachtig wandelen in de mooie natuur. Je zit op een boogscheut van Aken, wat zeker een bezoekje waard is. Aken beschikt trouwens over een super leuke dierentuin, een echte aanrader!
Ook Valkenburg is een aanrader. Waarom dit zo leuk is kon je reeds in een eerdere post lezen.

Wij verbleven dit weekend in Landal Hoog Vaals. Dit ligt op een boogscheut van het drielandenpunt. Je kan er naar hartenlust wandelen in de mooie bossen of volg de wandelpaadjes doorheen de weien. 






Dit Landalpark heeft een kinderboerderij, super grote buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en zwembad met grote glijbaan en speelbad. Ideaal om met kindjes naartoe te gaan. Houden jullie kindjes ook zo van Bollo de Beer? 




Vijlenerbos en Het Hijgend Hert
Onze favoriet in de buurt van Vaals is het Vijlenerbos. Hier kan je prachtig wandelen, er zijn verschillende routes uitgestippeld die zowel door het bos als door de weilanden lopen. Achteraf kan je lekker uitblazen in het gezellige boscafé Het Hijgend Hert. Ze noemen zichzelf de enige berghut van Nederland. Geniet hier van een hun eigen biertje of schuif aan tafel naast het haardvuur en smul van een lekkere wildschotel of salade. Bij mooi weer kan je buiten onder de tenten plaats nemen en kunnen de kindjes een bezoekje brengen aan de diertjes van de kinderboerderij. 
Op de parking naast Het Hijgend Hert vind je een uitgebreid wandelplan waarop de verschillende wandelingen te zien zijn. Er passeert ook een kroegjesroute die je door de bossen en weilanden van café naar café voert. 






Wist je trouwens dat het Vijlenerbos een van de weinige plekken is waar de wilde boskat leeft? Voor de rest leven er veel everzwijnen en herten in het bos. In de holle wegen die tussen de weilanden rondom het bos lopen, kom je veel dassenburchten tegen. Om de das te spotten heb je echter veel geluk nodig, aangezien het een super schuw dier is. De burchten en hun pootafdrukken leveren nochtans het bewijs dat er wel degelijk enorm veel dassen in de buurt wonen.




Drielandenpunt 
Wanneer je naar Nederlands Limburg gaat, moet je zeker een keertje op het drielandenpunt geweest zijn. Dit is de plek waar Nederland, België en Duitsland samen komen. Je kan hier een grote toren beklimmen die je een prachtig uitzicht over de streek levert. Er is een grote speeltuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. 
Liever wat avontuurlijker? Wandel dan eens door het grote doolhof en ga op zoek naar de juiste uitgang. Dit blijkt toch niet zo makkelijk te zijn. Leuk is het in elk geval wel.



Liever een wandeling maken? Je kan mooi wandelen in het bos op het drielandenpunt. Bij de Brasserie Wilhelminatoren of Restaurant de Bokkenrijders kan je een kinderwandeling kopen. Deze kost 4,5 euro en bestaat uit een verhaal over de bokkenrijders en een uitgestippelde kinderzoektocht doorheen het bos. Wij kochten deze kinderwandeling maar waren een beetje teleurgesteld. De opdrachtjes stelden niet zo erg veel voor dus we vonden het zeker geen 4,50 euro waard. Je kan de wandeling (zonder opdrachten) ook zonder kaart doen, dan dien je de groene pijlen met het dasje te volgen. De wandeling vertrekt achteraan de parking van de Wilheminatoren. Je komt tijdens de wandeling enkele interessante weetjes tegen over de omgeving.








 Op het drielandenpunt kan je ook nog een grafheuvel zien. 







Wil je nog meer cultuur opsnuiven en enkele steden bezoeken? Plan dan eens een bezoekje naar Maastricht of Aken. Let er wel op dat je een wegenvignet nodig hebt om in Duitsland te mogen rondrijden. 



 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.