De Lommelse Sahara: wandelen in de woestijn

Wil je graag op vakantie gaan naar een zuiders land, maar zie je het momenteel nog niet zitten om een verre vliegreis te maken of uren met de auto te rijden? Dan is dit misschien wel een leuke uitstap voor jou. Heb je al eens gehoord van de Lommelse Sahara? 

Een tijdje terug besloten we op pad te gaan in deze mooie oase midden in de provincie Limburg. Op ongeveer een dik uurtje rijden vanuit Antwerpen ligt dit prachtig natuurgebied. Hier vind je een uitgestrekte zandvlakte, mooie kleine meertjes maar ook naaldbossen en speelnatuur. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs alle mooie plekjes brengen. Er is al een kinderroute van 3km, eentje van 6km en voor de geoefende benen is er een wandeling van 12km.

Midden in het natuurgebied staat een hele grote toren, wel 30 meter hoog. Wanneer je helemaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht over de natuur met de mooie meertjes en zanderige vlaktes.




Ook kinderen kunnen hier hun hartje ophalen. Er is een groot speelbos met leuke wilgenhutten, tunnels en stapstronken. Je komt tijdens de wandeling een reuzegrote slang tegen die je helemaal kan beklimmen en je kan zo snel als een vogel tussendoor de bomen 'zoeven'. Er staan in het gebied 2 speelpicknickbanken, met opdrachten en leuke weetjes voor de kinderen.



We picknickten gezellig aan een klein meertje en hingen onze hangmat tussen twee bomen om helemaal even weg te dromen. 
Heb je zelf geen hangmat? Ook hier werd aan gedacht. Je kan gratis een hangmat uitlenen en meenemen tijdens je wandeltocht. Er zijn zelfs babyhangmatjes beschikbaar voor de allerkleinsten. Meer info hierover vind je op de website van Bosland.





De Lommelse Sahara is niet het allergrootste natuurgebied, maar wel echt een fijne plek waar je makkelijk een hele dag kan doorbrengen. Je kan er wandelen, spelen, relaxen tussen de bomen of in het zand en heerlijk picknicken aan het water. Bij de parkeerplaats is nog een hele grote buitenspeeltuin waar de kindjes zich ook helemaal op kunnen uitleven. 




Meer info vind je op: https://www.bosland.be/ontdek-bosland/wandelen/sahara/34/

Startplaats en parkeerterrein: Evenementenhal De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.