Het Pagadderpad in Dessel

Deze wandeling stond al een tijdje op ons lijstje. Tijdens de coronacrisis was het pad niet toegankelijk, maar afgelopen zaterdag waagden we toch onze kans. 

Het Pagadderpad vertrekt aan de SAS4-toren. Deze was helaas nog afgesloten, maar bovenop zou je een prachtig zicht hebben over de streek. De bordjes met het pagaddertje wijzen je de weg. Het is even opletten geblazen wanneer je de brug oversteekt, hier rijden erg veel fietsers die niet altijd hun snelheid aanpassen aan de voetgangers op de brug. Eens de brug over keert de rust weer en kan de wandeling ook echt beginnen. 





Het pad loopt door een strook bos langs het kanaal. Je wandelt over kronkelpaadjes tussendoor de bomen, onderweg kom je verschillende opdrachten tegen. Bruggetjes, werpspelletjes, balanceren over boomstronken, rennen zoals een vos, een ree of een konijn, een reuzegrote katapult... 






Hoogtepunt van de wandeling was het beekje waar je over stapstronken het water moest oversteken. Na de opdracht kon je nog een tijdje door het beekje verder wandelen. Onze pagadders liepen super enthousiast door het water op zoek naar takjes, schelpjes, eikeltjes... Na enkele minuten waren de kleertjes al goed nat, maar dat maakte allemaal niet zo erg veel uit. We hadden een handdoekje meegenomen om na afloop de voeten en de benen weer droog te maken en in de auto lag een droog setje kledij. De kindjes hadden de tijd van hun leven in het beekje en ook wij deden onze schoenen uit en struinden mee door het verkoelende water. 







De wandeling is ongeveer 2,5 km lang en doordat de kindjes hun tijd namen in het water, deden we toch makkelijk 2 uur over de wandeling. Aan de SAS4-toren kan je na afloop nog een ijsje of een pannenkoek eten (voorlopig nog enkel takeaway). 

Locatie:
Nieuwedijk 72Z
2480 Dessel  


Opgelet: tijdens onze wandeling zaten er veel processierupsen in de eikenbomen. Sommige nesten zelfs op hoofdhoogte van de kindjes. Hou je kindjes dus in het oog wanneer ze rond de bomen spelen. 

Tip: neem ook een handdoekje en een setje droge kleertjes mee. Dit kan wel eens van pas komen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.