Het babbelbos: magische bomen in het Boekenbergpark

Het Boekenbergpark kennen we uit onze broekzak, elke week passeren we er wel even. Het is een klein parkje in Deurne, maar er valt altijd wel iets te beleven. Er is een grote zwemvijver, een leuke speeltuin en een klein natuurhistorisch museum in een grot. Ook Antwan, de mascotte van Sporting A, streek dit jaar al neer in het Boekenbergpark met een interactieve sportwandeling.  




Deze zomer wordt het park omgetoverd tot Babbelbos en kan je er een wandeling maken langs beschilderde bomen. Een Deurnese cartoonist, ZAZA, beschilderde een stuk of 20 bomen met speciale verf (100% biologisch afbreekbaar). Elke boom heeft een naam en een speciale boodschap gekregen. Die boodschappen en stemklanken werden ingesproken door Luk Wyns en kan je beluisteren via een app (izi.travel). Je kan ook gratis een boekje ophalen bij bakkers De Vloere Pistolee en Van den Bogaert die net buiten het park gelegen zijn, of bij @thepark, een brasserie en sportcentrum in het park zelf. In dit boekje staat de route uitgestippeld en krijg je bij elke boom er nog een ludiek gedichtje bij. 



 

De wandeling zelf is niet erg lang, perfect met kleine kindjes te doen en ook zeker geschikt voor kinderwagens. Wij genoten met volle teugen van die leuke, grappige, boze, gekke en blije bomen. Alixe liet haar verbeelding de vrije loop en ze begon ook in vele andere bomen grappige figuren en gezichten te herkennen. 






Het is een wandeling waar we echt blij van werden, helemaal vrolijk en opgeladen keerden we terug naar huis. Uiteraard niet nadat we nog even naar de speeltuin waren gegaan.

Je kan de bomen bewonderen van 26 juni tot en met 31 augustus. Een kleine tip, de verf spoelt met de regen weg, dus de kunstenaar werkt na een fikse regenbui de bomen weer bij. Ik raad je aan niet meteen na een bui op pad te gaan aangezien er dan misschien even wat minder te zien valt.

The place to be:
Boekenbergpark
Unitaslaan
2100 Antwerpen

Boekjes kan je halen bij volgende bakkers:
De Vloere Pistolée
Drakenhoflaan 41
2100 Deurne
en
Bakkerij Van den Bogaert
Eksterlaar 46
2100 Deurne

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.