Speelbos 't Vossenhol in Bertem

Nadat we op een zonnige zondag een wandelingetje maakten door het moerasgebied Rotte Gaten, reden we nog eventjes door naar speelbos 't Vossenhol in Bertem. Deze twee toffe plekjes liggen maar op 5 minuutjes rijden van elkaar en zijn dus perfect te combineren.

 
De gemeente en de plaatselijke jeugdverenigingen en jeugdraad werkten samen voor de aanleg van het speelbos. Wat een pareltje is dat geworden! Er is voor iedereen wat wils. Je kan er naar hartenlust klimmen en klauteren, sleuren en bouwen met takken, rennen en springen. Er is een grote speelweide met een schuilhut, wilgentunnel en buizen om doorheen te kruipen.




 

Halverwege het speelbos vind je een super gezellige picknickplek. Uit boomstammen werden mooie zeteltjes gemaakt en kunstige banken gesneden. Zet je met z'n allen rond de grote gezellige tafel en geniet van een rustmomentje met een hapje en een drankje.


 

Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten. We zijn er ongeveer een uurtje geweest en Alixe was nog lang niet uitgespeeld. Hier komen we zeker nog eens een keertje terug.

Wil je zelf de benen nog wat strekken? Maak dan een wandeling door het eikenbos door de statige dreven en lanen. Wie weet spot je wel een ree! 



 

Info:
Speelbos 't Vossenhol
Eikenbos
3060 Bertem

https://www.bertem.be/product/261/speelbos-t-vossenhol

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.