Ponywandelen in Brecht

"Wandelen." Wanneer we het woord nog maar uitspreken, horen we meestal meteen gezucht van Alixe. Ze is het wandelen wel echt beu na twee coronajaren. Toch blijft het iets dat wij wel heel graag doen. In mijn zoektocht naar leuke activiteiten om samen met je kind in de natuur te doen, kwam ik vorig jaar een geweldig adresje tegen. 

Aan de rand van de bossen rondom de abdij van de Trappisten, op de grens tussen Brecht en Malle, vind je de 3-boomkesberghoeve, een manege waar ponywandelingen worden aangeboden door Greet. Vanaf 3 jaar mogen kindjes op een pony zitten, deze lieve viervoeter wordt dan aan de hand door jullie meegenomen tijdens de boswandeling. Wanneer jullie zelf geen ervaring hebben met paarden of pony's, is het ook mogelijk om een begeleider van de manege mee met jullie te laten wandelen. Samen ga je zo een uurtje op pad. Lijkt dat je lang? Geloof me, het uur vliegt echt voorbij.




Het stuk bos zelf is echt heel erg mooi, je wandelt over kronkelende zandweggetjes door een prachtig dennenbos. Je krijgt van Greet een routebeschrijving mee van de te volgen wandeling, aangezien paarden niet op elk weggetje toegestaan zijn. Hebben jullie na de ponywandeling nog zin om te wandelen? Er zijn nog veel andere paadjes door het bos die je met de pony niet neemt, dus er valt zeker nog meer te ontdekken. 

 
Heb je nadien dorst gekregen? Aan de andere kant van het bos kan je bij het café van de Trappisten terecht voor een verfrissende Westmalle.

Je kan bij Greet en de pony's terecht op woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdag en zondag. In de vakantie kan je ook op andere dagen met de pony gaan wandelen. Je dient dit wel steeds op voorhand te reserveren, zodat Greet weet wie ze kan verwachten.
Een uurtje met een pony op stap kost 20 euro. Wil je graag dat er een begeleider mee gaat, dan betaal je 10 euro extra. Ouders leggen de wandeling altijd samen met hun kind af, een begeleider gaat nooit alleen met een kind op pad. 

Meer info en de contactgegevens van Greet vind je op: https://www.3-boomkesberghoeve.be/ponywandelingen . Hou zeker ook de facebookpagina 'Ponywandelingen Brecht 3-boomkesberghoeve' in het oog want hier post Greet de vrije plekjes voor een ponywandeling ook op.

Adres:
Abdijlaan 46
2960 Brecht

Alixe straalt na elke wandeling die we daar al deden en telt de dagen af tot wanneer we nog een keertje terug gaan. Het is één van haar favoriete uitstapjes geworden! Hopelijk vinden jullie het ook zo tof. 

 
Ik zou het heel erg leuk vinden dat jullie bij het boeken van een ponywandeling even bij Greet vermelden dat jullie deze toffe activiteit via Alixe in Wanderland hebben gevonden. En laat me zeker weten wat jullie er van vonden! Ik ben super benieuwd of jullie er ook zo van genoten hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.