Tussen land en zee in het beschermd natuurgebied Etang du Méjean

Tijdens onze laatste vakantie in het zuiden van Frankrijk bezochten we een prachtig natuurgebied op 8km van Montpellier.

L'étang du Méjean is een beschermd stukje natuur dat letterlijk tussen de zee en het land ligt, een lagune met een eigen typische fauna en flora. 

Je kan er naar hartenlust wandelen via de verschillende routes die er voor je zijn uitgestippeld. Op plankenpaadjes en smalle weggetjes wandel je langs prachtige rietvelden, zilte plassen, vijvers, kreken en moerasgronden. 


 


Via educatieve borden leer je meer over hoe het gebied ontstaan is en welke dieren er nu nog leven. 



Het is een heel mooi gebied dat je zeker gezien moet hebben. Je ziet er ooievaars maar ook flamingo's en andere watervogels. In de kijkhutten kan je ze in alle rust observeren, maar ook langs de smalle paadjes passeer je regelmatig langs stukjes water waar je deze mooie vogels kan zien. Hou je ogen dus zeker open want ook tussen het riet kan je prachtige vogels spotten.



L'étang du Méjean is gratis te bezoeken en een echte aanrader. Wanneer je de rust even wil opzoeken of wil genieten van wat de natuur je aan de kust te bieden heeft, ga hier dan zeker even langs. Er zijn zowel lange als korte uitgestippelde routes die je allemaal laten kennismaken met de prachtige fauna en flora.






Adres:
Chemin des étangs
34970 Lattes

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.