De Grote Schijn: avondwandeling in wonderland.

Binnenkort is het weer herfstvakantie, dat betekent voor ons tijd voor ontspanning in de natuur. Houden jullie ook zo van het bos en hebben jullie wel eens zin in een wondermooie avondwandeling met de kinderen? Dan is de Grote Schijn misschien wel iets voor jullie.



Vorig jaar zijn we voor het eerst naar de Grote Schijn geweest. We hadden hier al veel reclame voor gezien en aangezien het Rivierenhof achter onze hoek ligt, besloten we toch eens een kijkje te gaan nemen. Het was niet bepaald goedkoop, maar het was wel echt adembenemend mooi.

De wandelingen startten wanneer het donker is. Via de website kozen we een tijdsslot dat ons het beste uitkwam. Je kon kiezen om redelijk vroeg te starten, wat met kindjes wel praktisch is. De wandeling loopt over een vastgelegd parcours door een deel van het Rivierenhof. De bomen, struiken, en het water van het Schijn werden prachtig verlicht en hier en daar werden beelden geprojecteerd. Het was allemaal redelijk abstract, wat het voor de kinderen wel leuk maakte om er zelf een verhaal bij te verzinnen.







We waanden ons in een wonderlijke wereld waar het bos en de natuur magisch tot leven kwamen. Door met licht en geluid te spelen werd er een mystieke sfeer gecreëerd die ons allen zeker kon bekoren. Af en toe waren de kindjes eventjes bang, maar hun verwondering won het al snel weer van de angst. 






Op het einde van de wandeling kwamen we in het openluchttheater terecht waar we nog even konden nagenieten met een warme chocomelk of een lekkere glühwein. 

Enig minpuntje: het was heel erg druk tijdens de wandeling. We werden op sommige momenten echt voortgeduwd door de massa waardoor we soms niet echt de tijd hadden om lang te blijven kijken naar wat er werd afgebeeld. 

Het parcours is te doen met een kinderwagen, dus kleine kindjes kunnen ook mee. Door de drukte konden de kindjes in een kinderwagen helaas niet zo heel erg veel zien. Het kan ook een beetje overweldigend zijn voor deze kleintjes.
Alixe was toen net 4 jaar geworden en zij vond het wel heel erg leuk, al was ze soms toch ook een klein beetje bang. 


Info en tickets: 
www.degroteschijn.be


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.