Op blote voeten.



Het laatste mooie zomerweekend van september konden we niet zomaar aan ons laten voorbij gaan. De helft van het weekend was gevuld met een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje van Alixe. De andere helft besloten we uiteraard te vullen met natuur. 

Het idee om het blote voetenpad van Bergen op Zoom te gaan ontdekken, kwam van mijn mama (ere wie ere toekomt 😊). We gingen eerder al eens naar het blote voetenpad van Zutendaal, tot nu toe het beste/mooiste/langste/uitdagendste blote voetenpad dat we al gedaan hebben. 
Vanuit Antwerpen is Bergen op Zoom een dik half uurtje rijden, dus niet te ver om last minute naar toe te gaan. 

Het blote voetenpad stond niet zo heel erg goed aangeduid (of we hebben de bordjes gemist), maar na een kleine speurtocht konden we toch beginnen. Aan het begin staan twee grote houten voeten, het signaal om de schoenen uit te doen. Dat liet Alixe zich geen twee keer zeggen. 



Het eerste stukje van de wandeling leek een beetje teleurstellend, het voelde alsof je door een park wandelde. Af en toe veranderde de ondergrond wel even, van grindpad naar kasseien naar houten plankjes... Uiteindelijk was het best een mooie wandeling. Het parkkarakter verdween en je kwam heel afwisselende natuur tegen. We liepen door een naaldbos, kwamen mooie stukken heide tegen waar we door het warme losse zand konden lopen, nog meer bos met kabouterpaddenstoelen, langs een vijver met grote stapstenen...






Het was een fijne wandeling, ongeveer 2,5km. Doordat je deze op je blote voeten doet, wandel je er uiteraard langer over dan dat je schoenen zou aan hebben. Het is een heel 'natuurlijk' blote voetenpad, het heeft geen aangelegd karakter en je komt langs hele mooie stukjes natuur. 

Er valt in de buurt nog vanalles te beleven, er is een klimbos, een hele grote speeltuin met diertjes waar je ook iets kan drinken, een kabouterpad, ... Ideaal voor een leuke uitstap. 



Het blote voetenpad is gratis toegankelijk. 

Adres:
Balsedreef 5, 4623 RA Bergen op Zoom, Nederland

Meer info vind je op de website van het blote voetenpad.


Tip: wanneer je half augustus gaat wandelen, staat de heide in bloei. Alle heideplantjes kleuren dan mooi paars. 
Neem wat water en een handdoekje mee want er staan geen kraantjes om je voeten nadien te wassen.

 






 

Reacties

  1. Super! Ik ben mama van 2 kleine kindjes (2,5jaar en 1 jaar) en wil hen zo veel mogelijk natuur laten ontdekken als stadskindjes. Kan je, wanneer mogelijk ook leeftijdsindicaties erbij vermelden om teleurstelling te voorkomen? Ik ga je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tip, ik probeer er rekening mee te houden. Bedankt om me te volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.