Schatten uit de natuur.



Wanneer we gaan wandelen op een plek waar niet echt iets voor kinderen voorzien is, proberen we de wandeling zelf zo leuk mogelijk te maken. Meestal gaan we op zoek naar schatten uit de natuur. Dit kan gaan van schelpen zoeken, speciale stenen rapen, mooie veren verzamelen tot een heuse sporenzoektocht van wilde dieren. Uiteraard is alles afhankelijk van de plek waar je naartoe gaat.



Telkens opnieuw zijn we verwonderd wat voor schatten we allemaal tegenkomen. Prachtig toch?

Sporen zoeken is een van onze favoriete bezigheden tijdens het wandelen. Op internet kan je sporenkaarten vinden met de pootafdrukken van verschillende dieren. Dit is altijd leuk om bij te hebben, zo kan je meteen zien welk dier je pad gekruist heeft. Ondertussen kennen we al veel afdrukken, maar af en toe komen we iets tegen dat we nog niet eerder gezien hebben.
Herkennen jullie volgende afdrukken?








Naast pootafdrukken komen we ook wel eens andere sporen tegen, zoals haren of uitwerpselen. Onlangs kwam ik in het Nederlandse tijdschrift Roots een poepzoekkaart tegen, deze gaat ongetwijfeld de volgende keer mee op wandeling.



We hebben ook een insectenpotje met een vergrootglaasje bovenop dat vaak mee gaat in de rugzak. Hier bestuderen we kleine kriebelbeestjes mee, maar we hebben er ook al kikkervisjes mee gevangen of mee gekeken wat er allemaal in water ronddrijft. Uiteraard zetten we de diertjes mooi weer terug.




Alixe is een echte verzamelaar, al het moois dat ze tegenkomt in de natuur verdwijnt gegarandeerd in haar jaszak. Of beter gezegd, in onze jaszak. Op het einde van een wandeling durven onze zakken al eens flink doorwegen. Meestal kan ze geen afscheid nemen van wat ze gevonden heeft en wordt het meeste mee naar huis genomen. Maar wat doe je er dan thuis mee?
Wij hebben enkele grote glazen weckpotten staan waar Alixe haar schatten in kan bewaren. Het staat nog decoratief op de kast en het is een tastbare herinnering aan een leuke uitstap.
We kaderen de mooiste veertjes in of hangen ze met wasknijpertjes op. De rest wordt in een verendoos bewaard.





Ik vind het heerlijk om me te laten verwonderen door wat de natuur allemaal te bieden heeft. Vaak zijn deze kleine dingen heel fijne herinneringen aan een leuke tijd samen in de natuur.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.