Kinderwandeling: Het Totterpad

Een hele tijd geleden besloten we op een koude herfstachtige dag toch een frisse neus te gaan halen. Alixe had er niet al te veel zin in dus kozen we voor een wandeling op haar maat. Jassen, mutsen en wandelschoenen aan en weg waren we!

Het Totterpad is gelegen in Meerhout en maakt deel uit van het Grote Netewoud. Aan het begin van de wandeling ligt het bezoekerscentrum, hier kan je terecht voor een plannetje, een toiletbezoek en een lekker warm of koud drankje.



Hoofdrolspeler van het Totterpad is Bernard de Bever, je komt hem tijdens de wandeling verschillende keren tegen. Kinderen gaan samen met hem op zoek naar de eigenaar van de vreemde pootafdrukken die hij rond zijn burcht gevonden heeft. Bordjes met pootafdrukjes van een bever wijzen je de weg.



Onderweg kom je allemaal avontuurlijke dingen tegen zoals een reuzegrote bank om even op uit te blazen, een houten brug over het water, een wilgentunnel, een boomstammenparcours... Voor de dappersten onder ons is er ook een groot nest, hoog in de lucht waar je even in kan kruipen om te genieten van de vogelgeluiden rondom je. Heerlijk!









De wandeling is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.  Het Totterpad is niet te groot, ongeveer 2 kilometer, en de meeste opdrachtjes zijn makkelijk uit te voeren.

Wanneer je van iets verder komt, raad ik je aan de wandeling met iets anders te combineren. De wandeling duurt ongeveer een klein uurtje en was voor ons een beetje te kort. Ben je toevallig in de buurt of woon je niet zo ver, dan is deze wandeling zeker een aanrader. Alixe was dolenthousiast en had een fantastische tijd.






Startplaats:
Bezoekerscentrum Het Grote Netewoud
Watermolen 8
2450 Meerhout

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.