Vitamin Sea

Wij houden eigenlijk het meest van wandelen in een bos. Maar Alixe gaat ook heel erg graag naar de zee. Het wordt helemaal leuk wanneer je deze twee kan combineren. Wij ontdekten een super mooie plek waar je prachtig kan wandelen in een super mooi bos en waar je de duinen maar hoeft over te steken om te genieten van het heerlijke strand. 

Ik heb het over de Boswachterij Westerschouwen bij Burgh-Haamstede. Burgh-Haamstede ligt op het eiland Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Vanuit Antwerpen is dit slechts een uurtje rijden, dus voor je het weet sta je met je voeten in het zand. 

De Boswachterij is een prachtig heuvelachtig natuurgebied waar je erg mooi kan wandelen.  Je kan er diverse wandelingen doen, korte voor kleine kinderbeentjes die snel moe worden, maar ook lange wandelingen die je langs prachtige plekken voeren. Hier en daar liggen meertjes en waterplassen verscholen, je komt langs open stukken met prachtige duinen maar je wandelt eveneens door mooie dichte naald- en loofbossen. En met wat geluk kom je damherten tegen, want deze leven ook in dit prachtige natuurgebied. 

 




In de Boswachterij ligt ook een kabouterpad. Aan de excursieschuur bij de hoofdingang kan je tegen een kleine vergoeding een rugzakje lenen. Hier zitten enkele opdrachten in, een leuke kaboutermuts, een hapje en een drankje. Samen met je kleine kabouter ga je op pad om de andere kabouters van het bos te gaan zoeken. Onderweg voer je samen de opdrachtjes in het bijgeleverde boekje uit. Wanneer je het rugzakje terugbrengt krijg je nog een leuke verrassing. Super leuk om met kinderen te doen. Deze activiteit kan al voor kindjes vanaf 2 jaar. 

Na een mooie wandeling of een schattige kabouterspeurtocht kan je nog even uitblazen op het strand, je hoeft de duinen maar over te steken. Het natuurgebied grenst echt aan het strand. Indien de kinderen nog energie over hebben, kunnen ze dit op het strand nog even kwijt. En anders kan je zalig de batterijen weer opladen met de voetjes in het zand. Wie weet zie je wel een zeehondje dat even nieuwsgierig een kijkje komt nemen? Fingers crossed!!

 









Ik ben fan van deze plek. Er is voor elk wat wils. Wil je liever met de kinderwagen een wandeling doen? Ook geen probleem want er loopt een verhard pad voor rolstoelen en kinderwagens door het gebied, en je geraakt met de kinderwagen ook perfect tot aan het strand.

Na een stevige wandeling nog honger of dorst? Aan de parking niet ver van de hoofdingang liggen enkele restaurantjes waar je lekker kan genieten van een Zeeuwse pint of fish & chips.

The place to be?
Boswachterij Westerschouwen
Kraaijensteinweg
Westenschouwen 
Nederland

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruggetjeswandeling in Solwaster

Over houten paadjes door La Fagne de Chi Fontaine

De Veluwe: dé plek waar wij helemaal tot rust komen.